keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Ja niin se alkaa

Studiopäivä 1. - Rummut

14.3.2010 -  kello 18.34

Rummut viritetty ja kasattu. Mikityskin alkaa olla jo pääpiirteissään kasassa. Kaikki on sujunut muuten ihan himskatin hyvin, mutta yksinkertaisin ja myöskin aika tärkeä pikkuseikka hannaa vastaan: runpalille ei meinattu saada talkbackiä toimimaan. Mitä ilmeisimmin toinen ison soittotilan kytkentähommeleista (330.1, 29) on susi. Kuului huomattavasti paremmin kun johto vaihdettiin toiseen pisteeseen.

Rummut laitetaan narulle yhteensä jotakuinkin 20 mikin voimin. Kuvamateriaalia luvassa tuonnempana.

Ensimmäisen illan saldo oli yhteensä noin 2,5 kappaletta kuivumassa. Kolmannen kohdalla tuli pieniä ongelmia temmon vaihtelujen takia; tahdit oli kyllä laskettu oikein, mutta sitten nauhoittaessa huomattiin etteivät alku- ja loppupisteet menneet aivan kohdilleen. Siinä säätäessä sitten menikin aikaa; pitkä päivä takana ja niin pois päin. Kello tuli 23.15 ja oli pakko tehdä päätös, että jatkamma aamulla auringon noustessa. Vähän siinä jälkikäteen ihmettelimme kovasti koulun politiikkaa tämän aikasysteemin osalta, sillä hyvähän siellä olisi nauhoitella yölläkin. Mutta ei auta - hälyt käynnistyvät 23.30 ja loput hoidetaankin poliisin tai vartiointiliikkeen kanssa.

15.3.2010 - kello 08.00

Ei siinä muuta kuin tempomarkerit kohilleen ja uutta yritystä kehiin. Kaksi ottoa ja kolmas kappale, koodinimi "omppupuu", olikin nauhalla. Varsinaisia iskuongelmia ei ollut suuremmin ja sitä saikin vain hämmästellä kuinka hienosti Mikko ja varsinkin Jarno saivat toisen tempomuutoksen jälkeen kiinni klikistä vaikka soitossa tahdin ensimmäinen isku vaihtuikin kolmannelle. Hienoa jäbät!

Neljäs eli viimeinen kappale saatiin nauhalle kahdella otolla eikä suurempia ongelmia ollut. Aikaa aamulla meni yhteensä vaivainen puoli tuntia, joten edeltävänä iltanakin homma olisi ollut mahdollinen mikäli tempomerkinnät olisivat olleet heti kohdillaan ja jos porukan perusvire olisi ollut vielä hitusen korkeampi. Editti aloitettiinkin saman tien samasta kappaleesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti äänimerkin jälkeen